21-10-2015

“Leer meer en verdien meer” l-earn_logo_basic_730_378

Schrijf je snel hier in voor ons event.

We kunnen gerust stellen dat Microsoft wereldleider is op het gebied van productiviteitssoftware. Onze resellers hebben daar steeds een cruciale rol in gespeeld. Meer dan 1,2 miljard mensen gebruiken het Office-pakket. Globaal gezien is dat dus één op zeven. Om in te spelen op de recente ontwikkelingen van de markt, is het Office-product dan ook constant in beweging. Deze evolutie brengt niet alleen het voortdurend toevoegen van nieuwe functionaliteiten met zich mee, maar ook een nieuwe aanpak van zakendoen in het algemeen.

Vroeger was een Office-licentie gekoppeld aan één toestel. Wanneer het toestel niet meer nodig bleek, werd ook de Office-software overbodig. Tegenwoordig behoort een Office-licentie toe aan één gebruiker, die de toepassingen op verschillende toestellen tegelijkertijd mag installeren. Deze verandering is te wijten aan de volgende twee trends:

 • Mensen hebben tegenwoordig meerdere toestellen (PC/Mac, tablet en smartphone).
 • Mobiliteit is zeer belangrijk in de hedendaagse cultuur.

Microsoft diende zijn Office-pakket af te stemmen op deze trends. Daarom bracht het bedrijf Office 365 op de markt. Office 365 is gebaseerd op een abonnementsmodel met meervoudige installaties, opslag en diensten in de cloud en nog vele extra functionaliteiten. Functionaliteiten die het product relevanter maken dan ooit tevoren.

Een nieuw product brengt bovendien een andere manier van zakendoen en een heleboel nieuwe kansen met zich mee. We verkopen niet langer een product. We bieden een service aan. Als reseller is het belangrijk om deze verandering als een opportuniteit te zien, opdat u uw omzet kunt verhogen. Bij Microsoft vinden we het daarom cruciaal om onze visie met u te delen, zodat uw bedrijf nog succesvoller kan worden. Want samen maken wij van Office 365 een succes.

Daarom lanceren we het L-earn-project. Wij denken dat u uw business verder kunt uitbreiden en ontwikkelen door u te laten kennismaken met het Office-product en het bijhorende businessmodel.

l-earn_logo_730_378

Het L-earn-project bestaat uit drie fasen. Elke fase vertegenwoordigt een belangrijk stuk van het businessmodel. Bij elke fase hoort specifieke infomatie en tips, die u te zien krijgt tijdens webinars en op evenementen. Bovendien bieden wij u bijzondere promo’s en bundels om u aan de slag te helpen met L-earn.

We lichten voor u de drie fases even toe:

 • L-earn 2 Attach

De basis van het ‘vernieuwde’ Office is bundelen. Dit betekent: Office samen met een toestel verkopen. Meer dan 60% van de Office-producten wordt op deze manier verkocht. Dit vormt voor u het uitgelezen moment om uw klantenervaring en verkoopwaarde te optimaliseren. Een abonnementsformule geeft u bovendien een grotere garantie op een continue inkomstenstroom.

Tijdens deze fase krijgt u van onze experts tips en trucs aangereikt over verschillende thema’s: hoe kunt u als reseller zo goed mogelijk bundelen, welke nieuwe bundelmogelijkheden biedt Office 365 u, op welke manieren kunt u een continue inkomstenstroom genereren? Speciale bundels en promo’s vormen de kers op de taart.

 • Learn 2 CRM

Hoe gaat u om met de periode tussen twee verlengingen? Daar draait deze tweede fase om. Dit deel gaat niet louter over Office. We tonen u ook hoe andere producten onder dit model kunnen vallen. We bekijken in detail met welke tools we contact kunnen houden met onze klanten. Dit varieert van een eenvoudig notebook tot een volwaardig CRM-systeem. Dit is de meest cruciale fase, maar potentieel ook de meest winstgevende.

Vóór het Office 365-tijdperk telde alleen de oorspronkelijke verkoop. Maar tegenwoordig biedt de vernieuwde verkoopaanpak met een abonnement tal van nieuwe mogelijkheden. Het is van uiterst belang om regelmatig contact te houden met uw klanten. Zij zullen namelijk na een jaar de optie krijgen om hun abonnement te verlengen. Dit is voor u dus de uitgelezen kans om hier gretig op in te spelen.

 • Learn 2 Renew

Eindelijk werpen uw inspanningen vruchten af. Uw klant keert terug naar de winkel om gebruik te maken van de verlengingsservice. Hij verlengt Office 365 met één jaar. Dit is een geweldige kans om uw klant te helpen zijn toestel te updaten, om bijkomende software of hardware te verkopen of om enkele nieuwe producten te tonen die u voor hem in petto heeft.

Ten slotte tonen we u hoe eenvoudig het is om een Office 365-abonnement te verlengen. We bespreken ook de beste manieren om de verlenging te bundelen met extra producten en diensten en geven u tips en trucs over cross-selling. Speciale aanbiedingen en bundels geven u een duwtje in de rug tijdens deze laatste fase.

Indien u deze drie eenvoudige fasen doorloopt en toepast, zal u uw omzetcijfers snel de hoogte in zien gaan.

Ook vele andere industrietakken dragen de waarde van klantenrelaties hoog in het vaandel. Zo zijn grote detailhandelaars en internetwinkels experts geworden in deze drie fasen, met geweldige resultaten. Microsoft België deelt dan ook graag deze kennis en tools met u.

Agenda:

 • Thurs Nov 5: Webinar: “L-EARN 2 ATTACH”
 • Tues Nov 17: Webinar “L-EARN 2 CRM”
 • Thurs Nov 26: Webinar “L-EARN 2 RENEW”
 • Thurs Jan 14: Closing Event: Recap of three phases & 1-hour workshop
  register_now1

Geïnteresseerd?

Schrijf je snel hier in voor ons event.

Om de kwaliteit van de sessies te garanderen, is het aantal plaatsen beperkt.