Welke Windows 10 versie past bij jou?

Jean-Benoit Van Bunnen

13-06-2015

Er zullen verschillende Windows 10 edities beschikbaar zijn, afgestemd op verschillende toestellen en aan de behoeften van onze gebruikers. Benieuwd welke Windows-versie bij jou past?

Thuisgebruikers 

Windows 10 Home  is de nieuwe Windows versie voor consumenten. Deze editie biedt gebruikers een vertrouwde en persoonlijke ervaring voor pc’s, tablets en 2-in-1 toestellen. Windows 10 Home helpt gebruikers productiever te zijn en meer plezier te laten beleven dankzij een lange lijst van nieuwe innovaties: de nieuwe Microsoft Edge webbrowser, Continuum tablet-modus voor touch-geschikte toestellen, Windows Hallo gezichtsherkenning, iris en vingerafdruk login, en een breed scala van universele Windows apps zoals Foto’s, Maps, Mail, Kalender, Muziek en Video.

Windows 10 Mobile  is ontworpen om de beste gebruikerservaring op kleinere en mobiele touch-toestellen, zoals smartphones en kleine tablets, te leveren. Het beschikt over dezelfde, nieuwe universele Windows apps die ook beschikbaar zijn in Windows 10 Home, alsook over de nieuwe touch-geoptimaliseerde versie van Office. Windows 10 Mobile biedt daarnaast veel veiligheids- en beheermogelijkheden voor gebruikers die hun persoonlijke toestellen gebruiken op het werk. Dankzij Windows 10 Mobile en de Continuum-modus kunnen gebruikers van een aantal nieuwe smartphones hun telefoon gebruiken als een echte pc wanneer ze deze aansluiten op een groter scherm. Erg praktisch!

Bedrijven

Windows 10 Pro is een desktop-editie voor pc’s, tablets en 2-in-1 toestellen. Windows 10 pro bouwt voor op de functies van Windows 10 Home en heeft nog vele extra functies om aan de uiteenlopende behoeften van kleinere bedrijven te voldoen.

Zo helpt Windows 10 Pro bedrijven om effectief en efficiënt hun toestellen en apps te beheren, hun gevoelige bedrijfsgegevens te beschermen, werken op afstand te ondersteunen en te profiteren van de cloud.

Windows 10 Pro-toestellen zijn een goede keuze voor organisaties die Choose Your Own Device programma’s (CYOD) ondersteunen. Dankzij Windows 10 Pro kunnen gebruikers ook profiteren van de nieuwe Windows Update for Business, die beheerskosten vermindert, controles op de implementatie van updates voorziet en snellere toegang tot beveiligingsupdates biedt.

We bieden de volledige versies van Windows 10 Home, Windows 10 Mobile en Windows 10 Pro aan als een gratis en eenvoudig upgrade voor alle in aanmerking komende Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1-toestellen die upgraden in het eerste jaar na de lancering van Windows 10. Windows 10 komt uit op 29 juli, maar je kan nu alvast je upgrade reserveren.

Windows 10 Enterprise is gebaseerd op Windows 10 Pro, met toevoeging van een aantal geavanceerde functies die ontworpen zijn om aan de speciale eisen van middelgrote en grote organisaties te voldoen. Het biedt geavanceerde mogelijkheden om deze organisaties zich te helpen beschermen tegen het groeiende aantal moderne veiligheidsbedreigingen op gevoelige bedrijfsinformatie. Windows 10 Enterprise ondersteunt ook het breedste scala van mogelijkheden voor de implementatie van het besturingssysteem. Deze Windows 10 versie zal beschikbaar zijn voor onze Volume Licensing klanten.

Windows 10 Education is gebaseerd op Windows 10 Enterprise, en is ontworpen om aan de behoeften van scholen te voldoen –  voor zowel het personeel en bestuurders als docenten en studenten. Deze editie zal beschikbaar zijn via academische Volume Licensing, en scholen en studenten zullen met behulp van Windows 10 Home and Windows 10 Pro-toestellen kunnen upgraden naar Windows 10 Education.

Windows 10 Mobile Enterprise  biedt de beste klantervaring aan zakelijke klanten op smartphones en kleine tablets. Het zal beschikbaar zijn voor onze Volume Licensing klanten. Het biedt de grote productiviteits-, veiligheids- en mobile device managementmogelijkheden die Windows 10 Mobile biedt, en voegt flexibele manieren voor bedrijven toe om updates kunnen beheren. Daarnaast zal Windows 10 Mobile Enterprise de nieuwste beveiligingsupdates en innovatieve functies opnemen zodra die beschikbaar zijn.